We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Pozivi u stranu

by KOIKOI

/
  • Streaming + Download

    Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.
    Purchasable with gift card

      name your price

     

1.
OGLEDALO JE ZRCALO Ako postojim, postoji drugo. Ako postojim, postoji ono. Ono je isto i isto uvek - Ako postojim, postoji. Ogledalo je zrcalo, je grcalo, je plakalo. Ja sam skakao, ja sam skakao, Ja sam skakao. Prozor se klatio, se mlatio, se patio. Ja sam pratio, ja sam pratio, Ja sam pratio. Ja sam pratio! Ja sam pratio i nisam se vratio!
2.
Plan 03:32
PLAN Kakav je to plan? Da li skačemo u dalj, Il' se oslanjam na rame Nekoga od nas? Kakav je to plan? Za papir običan. Da l' je pretežak za kamen Il' je lako izrezan? Kakav je to plan? Prvi snažno udara. U drugome je pamet Treci neoštar. Kakav je to plan? Da li skačemo u dalj Il' se oslanjam na rame Nekoga od nas. Ja držim se za tebe Ne znam više sam. Glavom lupam vreme Nosićes me svaki dan.
3.
Dodol 03:54
DODOL I dok mi se suze slivaju niz lice, Niz lice, sa ulice Slepi psi grokću ime nekog ubice, Ime nekog ubice, puštenog sa udice. I dok mi se ne da svež dah Da udahnem Ovu pesmu pevam i kad dišem na cev. Vetar ne nanosi lepe vesti, Nešto nam govori. Jesmo li besni? I ko to odlazi? Ko nam se vraća? Nešto nam govori. Oluja jača. I sve dok mi zbilja postaje sve dalja, Nešto se pomalja.
4.
Misisipi 04:41
MISISIPI Hej Misisipi, da li voliš me kad imam ton? Slušam o tebi ceo život ali nemam to. Hej Misisipi, ja volim sve o tebi, a ti, Ti mene nećeš ne znaš šta bi sa mnom. Hej Misisipi, ti rađala si mnogo. Na grudima tvojim đavo pio je sa dna. Hej Misisipi, dušu preplavilo plavo Ali telo mi je vrelo, poplavećeš ga ti. Hej Misisipi, da li voliš me kad imam ton? Slušam o tebi ceo život ali nemam to.
5.
POZIVI U STRANU Pozivi u stranu Moju snagu kradu. Ja hoću svoju snagu. Rušio bih sve pred sobom. Rušio bih sve!
6.
Hrast 04:21
HRAST Sastali smo se pod starim hrastom u ponoć, Zakleli smo se dlanom nad plamenom da će mu glave doći. Za njegovim mirisom dugom stazom i onda u ponor, Njegovim glasom brda su zvonila - Dođi, dođi. Dođi. Braćo, pritisnite ga na vrh moga sečiva, Licnuće njegovu krv i svanuće dan.
7.
ONE KOJE BOLE BOJE SE I VOLE Kako lepo izgleda, Prelepo se uklapa. Zašto uvek ne izgleda? Zašto nekad izjeda? A tako lepo izjeda Kako divan osećaj. Zašto nema obzira? Lepši je od svitanja. Moje su zore, otišle na gore One koje bole boje se i vole. I tu se uklapa Bez šuma i pokreta Lakoćom pogleda Prelepo me izjeda.
8.
Hangar 03:31
HANGAR U hangaru je ljubav, Tamo nema uvijanja. Pravolinijski pokreti Rukama i nogama. Među hladnima je toplo I nikad nisam sam. Ovde ću svući kožu, Neka visi, nek je znak. Volite me vi kojima to u kodu nije. Ja sa vama mogu Vi bez mene ne. U hangaru je ljubav.
9.
Krinolina 05:05
KRINOLINA Krinolina, krinolina. Krinolina, nežni bol, Ti me stegni prejako. Krinolina, predstavo, Ti me drži uspravno. Ja te snivam da te skidam.
10.
KADA OSTARI DAN Svi počnu da liče na ljude kada ostari dan. Bez svetla boje su iste uvek Kada ostari dan. Svi mogu da vide kroz šume Kada ostari dan. Zadnje oči odmaraju prve Kada ostari dan Svi počnu da liče na ljude Kada ostari dan. Stegne jako pa pušta kroz zube Kada ostari dan. Svim otpornim rane su budne Kada ostari dan. I u moru se radosti bude Kada ostari dan Na kraju sve dodje...

credits

released June 4, 2021

Recorded & mixed in Down There Studio in Belgrade, Serbia
Produced, recorded and mixed by Uroš Milkić
Mastering by Carl Saff
Cover design: Mihajlo Kalabić
Photo: Nemanja Kneževeć

KOIKOI are:
Marko Grabež, Emilija Đorđević, Ivana Miljković, Ivan Pavlović Gizmo

license

all rights reserved

tags

about

KOIKOI Belgrade, Serbia

KOIKOI are genre-fluid, ass-moving, mood-swinging indie-rock band from Belgrade, Serbia.

"An explosion of pure energy, it is like the band have cherry-picked the biggest, most vibrant moments from rock and pop and combined them into a danceable juggernaut of sound. The fact that this mess worked brilliantly is testament to how good they are as musicians." (Under The Radar)
... more

contact / help

Contact KOIKOI

Streaming and
Download help

Report this album or account

If you like KOIKOI, you may also like: